niedziela, 21 czerwca 2015

YONELLE, Biofusion Regenerating 3C Cream SPF 10, SKIN PENETRATION REVOLUTION


Zanim zagłębimy się  w kosmetyczną rewolucję słów kilka o samej marce. YONELLE założyły dwie panie,
Jolanta Zwolińska, biolog, w branży kosmetycznej od ponad 30 lat, a więc ogromne doświadczenie, oraz
doktor nauk chemicznych i kosmetolog, Małgorzata Chełkowska, wykładowca i autorka wielu publikacji naukowych.


Bagaż doświadczeń zaowocował powstaniem nowej, polskiej marki selektywnej, kótra stawia na jakość  na każdym
etapie tworzenia kosmetyku, począwszy od technologii, po dobór składników, efektywność receptur, kończąc
na niezwykle kobiecych, luksusowych opakowaniach. Finalnie otrzymujemy produkt który śmiało można
postawić obok takich sław jak Dior, Chanel czy Lauder. Działaniem nie odbiega od wcześniej wspomnianych,
a w niektórych przypadkach nawet je przewyższa.


Główna Idea

" Nie sztuką jest zastosować w kosmetykach wszystkie najnowsze aktywne składniki przeciwzmarszczkowe. Sztuką jest sprawić by przebiły się one przez barierę naskórka, która na ogół jest nie do pokonania. Wtedy mogą skutecznie działać. To największe wyzwanie kosmetologii XXI wieku."


Dodałabym jeszcze, że nie sztuką jest wymieszać ze sobą prawie 50 różnych składników, sztuką jest tak
dobrać proporcje poszczególnych, by produkt końcowy był w pełni skuteczny a efekty widoczne na twarzach
zadowolonych klientek. Czy YONELLE udało się osiągnąć powyższe założenia? To pierwsze z pewnością tak,
drugie, mimo nawału różnych substancji, też dało całkiem pozytywny wynik.


Biofusion
Najnowsza linia YONELLE przeznaczonaq dla kobiet 40+
Ponadprzeciętną skuteczność kosmetyków osiągnięto, dzięki wspomaganiu przenikania składników aktywnych m.in. retinolu, kwasu hialuronowego i peptydów.

Biofusion Regenerating 3C Cream SPF 10

Krem druga skóra. Wynalazek – wtapia się w skórę w procesie biofuzji, biologicznie ją regeneruje i hamuje procesy starzenia się. Idealny na dzień do cery wrażliwej, suchej, normalnej i mieszanej, dojrzałej, skłonnej
do podrażnień. Kompleksowo przeciwdziała uszkodzeniom powodowanym przez promienie UV, wolne rodniki
i chemicznie zanieczyszczone środowisko. Krem rewelacyjnie naprawia zniszczony naskórek, wzmacnia go
i uszczelnia. Daje komfortowe uczucie ukojenia i odnowy. Cera uzyskuje zdrowy wygląd, świeżość i młodzieńczą gładkość. Ma miłą w dotyku fakturę, jest doskonale nawilżona, elastyczna i miękka, mniej sucha i wrażliwa,
o wyraźnie zwiększonej jędrności i wygładzonych zmarszczkach. Ponadstandardowe efekty uzyskano dzięki nowatorskiej technologii BIOFUZJI, potrójnej witaminie C oraz NANODYSKOM™ wypełnionym biopeptydami|
i neutralizatorem wolnych rodników
.


Największa zaleta kremu Biofusion Regenerating 3C Cream SPF 10

Ascorbyl Tetraisopalmitate to rozpuszczalna w tłuszczach witamina C. Jest dużo bardziej skuteczna
od kwasu L-askorbinowego, który rozpuszczał się w wodzie ale przez to szybko tracił stabilność, innymi słowy
wszystkie preparaty które miały go w sobie nie dawały gwarancji skuteczności, bo lewoskrętna witamina C
mogła przestać być skuteczna zanim trafiła do klienta. Mało tego, ta forma witaminy miała tendencję do podrażniania, były też problemy z recepturowaniem, bo wymagała ona bytności kilku wybitnie drażniących substacnji, takich jak kwas felurowy czy glikol propylenowy (przykład takiego serum macie tutaj), oraz  niskiegopH,  a to wszystko wykluczało
stosowanie takich preparatów przez osoby z bardzo wrażliwą, skłonną 
do rumienia i trądziku osobom. 

W japońskim laboratorium prowadzono szereg badań aż w końcu udało się osiągnąć ester, które powyższe
problemy żegna jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Innowacyjna witamina C w postaci tłuszczowej
jest stabilna przez około 12 miesięcy, łatwo przenika przez skórę (nie potrzebuje już towarzystwa glikolu
propylenowego), oraz jest zdecydowanie bardziej łagodna niż kwas L-askorbinowy.


Dlaczego ta witamina C jest najlepsza?

Zapobiega starzeniu się komórek przez hamowanie sieciowania kolagenu. Wspomaga gojenie.
Działa przeciwzapalnie. Wzmacnia naczynia krwionośne. Łagodzi stany zapalne. Stymuluje fibroblasty do
syntezy kolagenu, co w rezultacie zagęszcza skórę i po 12 tygodniach można cieszyć się gładką
i pełną blasku cerą. Materiał genetyczny DNA jest chroniony przed promieniowaniem. Hamuje wydzielanie
melaniny, przeciwdziała plamom pigmantacyjnym a te już powstałe rozjaśnia. Wreszczie przeciwdziała
wszelkim wypryskom a te powstałe zalecza. Wszystkie te zalety składają się na wielki sukces tego składnika
przez co ta tłuszczowa forma witaminy C jest obecnie najskuteczniejszą i jednocześnie  najdroższą pochodną witaminy C.

Ta + dwie inne postacie witaminy C + doskonały nośnik substancji tłuszczowych (Hydrogenated Phosphatidylcholine) = potężna broń w walce z czasem. Od tego momentu REALNIE STOPUJEMY STARZENIE SIĘ SKÓRY.


Krem, mimo sporej dawki witaminy C, przeznaczony jest NA DZIEŃ, przed plamami pigmentacyjmymi
chronią nas dwa filrty. Mimo wszystko nie wystawiałabym jakoś specjalnie buzi na pełne słońce. Tak dla
pełnego bezpieczeństwa. Biofusion Regenerating 3C Cream SPF 10 jest świetnym kremem pod makijaż.
Lekka formuła natychmiast wnika w skórę pozostawiając ją wyczuwalnie gładką. Na tak przygotowaną buzię
nałożony podkład trzyma się dłużej i wygląda piękniej. Po dwóch miesiącach używania skóra jest jaśniejsza,
bardzo dobrze nawilżona a zmarszczki mimiczne mniej widoczne.

Produkty YONELLE dostępne sa na stronie internetowej - klik - a także w sieci sklepów DOUGLAS - klik -
Zauważyłam, że marka wprowadziła swoje HITY w wersji mini, 20 ml w cenie 39,00 zł Zachęcam do wypróbowania :)


1. Aqua - woda, rozpuszczalnik.

2. Ethylhexyl Methoxycinnamate - metoksycynamonian etyloheksylu, filtr UVB, chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego. Kwas metoksycynamonowy i jego ester 2-etyloheksylowy pod wpływem promieniowania UV działały genotoksycznie. Maksymalne dopuszczalne stężenie 10%

3. Glycerin – humektanty/środki rozpuszczające. Pochodzenie różne (także petrochemiczne), zatrzymuje wodę w skórze, nawilża, daje wrażenie miękkiej skóry.

4. Butyrospermum Parkii Butter - masło shea (karite, masłosz), ma działanie łagodzące (zawiera alantoinę), przyspiesza procesy gojenia, zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, posiada naturalny filtr ochronny (SPF 3-4). Polecane dla skóry suchej, atopowej, nadwrażliwej. Masło shea stosowane jest zarówno jako składnik aktywny, jak i tłuszcz bazowy.

5. Caprylic/Capric Triglyceride -  mieszanina roślinnych kwasów tłuszczowych, zawierająca w sobie najlepsze własności oleju kokosowego i palmowego, które są zestryfikowane z gliceryną. Olej ten polecany jest do skóry wrażliwej, skłonnej do przesuszania. Substancja natłuszczająca, wygładzająca, zapewniająca prawidłową ochronę. Sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka. Lipid ten posiada właściwości konserwujące.

6. Propanediol - otrzymywana z kukurydzy naturalna substancja nawilżająca, emulgująca, poprawiająca konsystencję, doskonały nośnik substancji aktywnych oraz naturalny konserwant.

7. Hydrogenated Lecithin - uwodorniona lecytyna, naturalny środek emulgujący, jeden z ważniejszych składników komórek. Środek powierzchniowo czynny, uwodorniona lecytyna jest stabilniejsza od samej lecytyny, jest odporna na ciepło i utlenianie.

8. Butyl Methoxydibenzoylmethane - jeden z najczęściej wykorzystywanych  w kosmetyce filtrów UVA, dopuszczony do stosowania na całym świecie. Niestety, jest związkiem fotoniestabilmym, co oznacza, że traci od kilkunastu do kilkudziesięciu procent swojej aktywności po nałożeniu na skórę, czyli jego działanie ochronne spada z upływem czasu. Dopuszczalne maksymalne stężenie 5%

9. Olus Oil - tłuszczowa kompozycja zawierające kwasy pochodzące z kwasów roślinnych i olejów roślinnych. Związki te  działają bardzo dobre zmiękczająco i okluzyjnie na skórę.

10. Panthenol - Nawilża, działa przeciwzapalnie, jest naturalnym prekursorem witaminy B5 (kwasu pantotenowego), substancji bardzo szeroko rozpowszechnionej w przyrodzie, obecnej w każdej żywej tkance. Pantenol może występować w postaci dwóch odmian (izomerów) określanych literami D- i L-. Tylko jedna z nich (D-pantenol) wykazuje aktywność biologiczną, izomer L- jest nieczynny i nie ulega przekształceniu w witaminę B5. Ma silne własności higroskopijne. Pantenol należy do silnie działających stymulatorów wzrostu i odnowy komórek, zarówno naskórka jak i skóry właściwej. Wykazuje silne działanie gojące przy różnych rodzajach uszkodzeń skóry i błon śluzowych, łagodzi podrażnienia i nieprzyjemne objawy wywołane czynnikami alergogennymi.

11. Ascorbyl Tetraisopalmitate - substancja czynna, nieco inna forma witaminy C, bardzo stabilna, rozpuszczlna w tłuszczach, wykazuje przedłużone działanie w skórze (do 7 dni). Działa jako silny przeciwutleniacz a także substancja wybielajaca. Świetnie sprawdza się przy cerze trądzikowej, jaki i w kremach przeciwzmarszczkowych. Działa synergicznie z innym przeciwutleniaczem, witaminą E, dzięki temu wykazuje doskonałą absorbcję i stabliność. Bardzo dobrze tolerowana nawet przy skórze wrażliwej.

12. 3-O-Ethyl Ascorbic Acid - pochodna kwasu askorbinowego czyli witaminy C. Bardzo trwała, stabilna pod względem struktury chemicznej, łatwo przenika przez skórę właściwą, posiada znacznie lepsze właściwości niż czysty kwas askorbinowy.

13. Orbignya Oleifera Seed Oil - Olej z pestek owoców tropikalnego drzewa Babassu. Surowiecw składzie podobny do oleju kokosowego: większość stanowią w nim kwasy nasycone: laurynowy (45%), mirystynowy (15%), poza tym zawiera ok. 16% kwasu oleinowego i ok. 4% linolowego. Bogaty emolient, producenci surowca deklarują, że jako jeden z nielicznych olejów nie nasila tendencji do tworzenia zaskórników (nie komedogenny). Nawilża, odżywia i natłuszcza skórę.

14. Camellia Japonica Seed Oil - olej z nasion camellia japonica (Tsubaki) jest olejem bogatym w antyoksydanty, który zmiękcza i nawilża skórę, a jego kwasy tłuszczowe posiadają silne właściwości pielęgnacyjne. Szybko wnika w najgłębsze partie skóry, wzmacniając naturalny wzrost komórek oraz poprawiając jej sprężystość. Nie zatyka porów. Przyczynia się do odbudowy komórek, odżywia cerę. Pobudza produkcję kolagenu i elastyny we wszystkich warstwach skóry. Leczy uszkodzenia powstałe na skutek nadmiernej ekspozycji na słońce.

15. Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 - emolient, syntetycznie otrzymywany olej tłuszczowy, silnie wiąże wodę, łatwo przyczepia się do powierzchni, dodaje blasku.

16. Tocopheryl Acetate – substancja aktywna, antyoksydant. Syntetyczna witamina E. Zwalcza wolne rodniki, wygładza zmarszczki, sprawia, że skóra jest elastyczna i dobrze nawilżona. Dla każdego typu skóry, ze wskazaniem dla cer dojrzałych i uszkodzonych słońcem. Działa hamująco na zapalenia i leczniczo, ale nieco mniej, niż czysta witamina E.

17. Palmitic Acid - kwas palmitynowy, składnik konsystencjotwórczy, stabilizator emulsji. Wszystkie stabilizatory emulsji w kosmetykach naturalnych mają, oprócz utwardzania emulsji, również działanie pielęgnacyjne.

18. C12-16 Alcohols - antystatyczna substancja zmiękczająca stabilizująca emulsję.

19. Caprylic/Capric Triglyceride -  mieszanina roślinnych kwasów tłuszczowych, zawierająca w sobie najlepsze własności oleju kokosowego i palmowego, które są zestryfikowane z gliceryną. Olej ten polecany jest do skóry wrażliwej, skłonnej do przesuszania. Substancja natłuszczająca, wygładzająca, zapewniająca prawidłową ochronę. Sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka. Lipid ten posiada właściwości konserwujące.

20. Hydrogenated Phosphatidylcholine - syntetyczna fosfatydylocholina. Fosfolipid. Fosfolipidy stanowią główny składnik lipidowy błon cytoplazmatycznych (fosfatydylocholina, zwana także lecytyną). Współtworzy system transportujący substancje odżywcze do głębszych warstw skóry. Ułatwia przenikanie substancji aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.

21. Phytosterols - fitosterole – (sterole roślinne) są to związki przypominające budową cholesterol, które są składnikami błon komórek roślinnych. Pojawiają się w kosmetykach przeznaczonych dla suchej cery – wzmacniają naturalną powłokę lipidową oraz zapobiegają utracie wody.

22. Glyceryl Caprylate - kaprynian glicerolu, wielowartościowy alkohol estryfikowany z kwasu kaprylowego z oleju palmowego/oleju kokosowego. Aktywny czynnik o działaniu dezynfekującym.

23. Dimethicone – syntetyczny emolietnt odpowiadający za wygładzenie skóry bądź włosów, silikon. Może zatykać pory (działanie komedogenne).

24. Sodium Ascorbyl Phosphate - substancja o działaniu przeciwutleniającym i przeciwrodnikowym. Hamuje procesy egzogennego starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym.

25. Sodium Hyaluronate - kwas hialuronowy. Bardzo silny humektant, kwas hialuronowy
ma możliwość związania do 250 razy więcej wody niż sam waży. Kwas hialuronowy wbrew swej nazwie nie jest kwasem, tylko polisacharydem. Istnieją dwie jego odmiany, wielko- i małocząsteczkowa. Ta pierwsza tworzy film na powierzchni skóry i nie przenika w głąb. Małocząsteczkowy kwas hialuronowy ma zdolność przenikania, stąd może być nośnikiem dla niektórych antyoksydantów rozpuszczalnych w wodzie. W większości kosmetyków stosowana jest mieszanina obu rodzajów. Kwas hialuronowy uzyskiwany jest metodami biotechnologicznymi i jest stosunkowo drogim składnikiem.

26. Lecithin – lecytyna, otrzymywana z oleju sojowego (z soi nie modyfikowanej genetycznie). Współtworzy system transportujący substancje odżywcze do głębszych warstw skóry, naturalny emulgator.

27. Gluconolactone - substancja złuszczająca, antyoksydant, humektant. Glukonolakton to przedstawiciel nowej grupy złuszczających kwasów poli-hydroksylowych - PHA. Kwasy PHA posiadają właściwości przeciwzmarszczkowe, wpływają bowiem pozytywnie na syntezę kolagenu i elastyny, zwiększając grubość skóry, która z wiekiem staje się coraz cieńsza. Tak więc z jednej strony regulują odnowę komórkową, złuszczając zbędne, zrogowaciałe komórki naskórka, z drugiej działając na poziomie skóry właściwej poprawiają ogólną grubość skóry. Kwasy PHA polecane są w przypadku cery naczynkowej, wpływają korzystnie na stan rozszerzonych naczynek, zmniejszając ich widoczność i skłonności do czerwienienia.

28. C12-15 Alkyl Benzoate - emolient, konserwant, składnik pochodzenia chemicznego. Mieszanina składników syntetycznych pochodzenia m. in. z ropy naftowej. Poza działaniem konserwującym ułatwia rozprowadzenie kosmetyku na skórze, nadając jej miękkość, wygładzenie i gładkość.

29. Tribehenin - tłuszcz stały z kwasu behenowego (olej z drzewa Moringa oleifera - drzewo cudu). Nadaje konsystencję.

30. Ceramide 3 - ceramidy są lipidami stanowiącymi naturalny składnik naskórka. Tworzą szczelną, utrzymującą spójność naskórka warstwę, która zapobiega utracie wilgoci i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Częściowo od ceramidów zależy także to, co skóra wydziela i jakie składniki wchłania.
Dzięki nim skóra jest elastyczna i miękka.

31. Ceramide 2 - ceramidy są lipidami stanowiącymi naturalny składnik naskórka. Tworzą szczelną, utrzymującą spójność naskórka warstwę, która zapobiega utracie wilgoci i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Częściowo od ceramidów zależy także to, co skóra wydziela i jakie składniki wchłania. Dzięki nim skóra jest elastyczna i miękka.

32. PEG-10 Phytosterol - składnik emulgujacy.

33. Palmitoyl Hexapeptide-12 - peptyd stymulujący produkcję kolagenu.

34. Hydroxypropyl Cyclodextrin - zagęszczacz, regulator lepkosci.

35. Palmitoyl Tripeptide-38 - głęboko wnikający, bioaktywny składnik, redukującym każdy rodzaj zmarszczek  poprzez  odbudowę naturalnych struktur kolagenu. Działa ujędrniająco  i nawilżająco. Zmniejsza zmarszczki istniejące i zapobiega powstawaniu nowych. Naprawia uszkodzenia skóry. Palmitoyl Tripeptide-38 wzmacnia kolagen,  tym samym zwiększając komunikację pomiędzy naskórkiem i skórą właściwą. To pomaga uzyskać świeżą, młodzieńczą cerę pełną blasku.

36. Tocopherol – substancja czynna, antyoksydant. Witamina E działa kojąco i łagodząco na skórę, i ewentualne stany zapalne na  skórze. 

37. PEG-8 - glikol polietylenowy oksyetylenowany 8 molami tlenku etylenu. Humektant - zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej przy ujściu butelki, tuby itp. Substancja nawilżająca.

38. Ascorbyl Palmitate – substancja czynna - lipofilowa pochodna witaminy C o zwiększonej stabilności i zdolności wnikania w naskórek, działa wielokierunkowo: normalizuje keratynizację, rozjaśnia cerę i zmniejsza przebarwienia, działa przeciwrodnikowo, regeneruje witaminę E w skórze, witamina C jest również niezbędna w syntezie kolagenu.

39. Ascorbic Acid  - antyoksydant (przeciwutleniacz), spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Substancja o wysoce efektywnym działaniu ze względu na fakt, iż jest prawie w całości regenerowana. Działanie przeciwrodnikowe (przeciwutleniające) w skórze obserwuje się przede wszystkim w układach wodnych i na granicy faz pomiędzy wodą i lipidami. Wykazuje działanie głównie na powierzchni skóry. Poprzez pośrednią stymulację podziałów komórkowych wykazuje umiarkowane działanie eksfoliacyjne (złuszczające). Wyrównuje koloryt skóry oraz rozjaśnia plamy i przebarwienia. Po przejściu przez naskórek stymuluje syntezę kolagenu i hamuje destrukcję włókien kolagenowych, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Wykazuje ochronny wpływ w stosunku do promieniowania UVA i UVB, ma również korzystny wpływ na skórę po opalaniu, zmniejsza powstały rumień. Działa także przeciwzapalnie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cer dojrzałych, preparatach redukujących przebarwienia oraz kosmetykach plażowych.

40. Citric Acid – kwas cytrynowy, wspomaga działanie ochronne antyoksydantów, używany jako zmiękczacz, środek konserwujący, przeciwutleniacz.

41. Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer - polimer filmotwórczy, reguluje konsystencję kosmetyku, składnik warstwy okluzyjnej, pozostaje na skórze.

42. Polysorbate 60 - emulgator, niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Składnik umożliwiający powstanie emulsji.

43. Sorbitan Isostearate - niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja umiarkowanie lipofilowa, nierozpuszczalna w wodzie. Wrażliwa na zmiany pH - w niskim pH jest stabilna, w wysokim ulega rozpadowi. Składnik konsystencjotwórczy.

44. Disodium EDTA -  stabilizator pochodzenia syntetycznego. Działa również jako środek konserwujący.

45. Polysorbate 20 - glikol, emulgator, stabilizator emulsji. Powodują reakcje alergiczne i świąd skóry. Te związki chemiczne są uznane jako substancje rakotwórcze, uszkadzają również strukturę genetyczną komórek. PEG/PPG-i wnikają w głąb skory i czynią ją bardziej "przepuszczalną" dla innych substancji czyli również wrażliwszą na zanieczyszczenia w powietrzu i drażniące substancje w kosmetykach. Polisorbate 80 i 60 stymuluje rozwój nowotworów.

46. Benzyl Alcohol - konserwant. Pochodzenia chemicznego. Syntetyczny alkohol otrzymywany z ropy naftowej lub smoły węglowej. Najprostszy alkohol aromatyczny, występujący w postaci bezbarwnej, przejrzystej, oleistej cieczy, słabo rozpuszczalnej w wodzie. Substancja o lekko słodkawym, delikatnym, migdałowym zapachu. Składnik stosowany najczęściej jako rozpuszczalnik lub zmywacz do farb i lakierów, jego estry używane są w perfumerii do kompozycji zapachowych. Środek o działaniu lekko znieczulającym, w wysokich dawkach może podrażniać skórę.

47. Dehydroacetic Acid - konserwant pochodzenia chemicznego. Może wywołać reakcję alergiczną.

48. Parfum - substancje zapachowe.

33 komentarze:

  1. Ciągle mi nie po drodze z tą marką a dużo dobrego słychać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może teraz się spotkasz - są miniatury, całkiem fajna pojemność - 20 ml :)

      Usuń
  2. Uwielbiam krem z tej serii na noc... taka śmietanka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo podoba mi się pomysł z wypuszczeniem miniserii. Kosmetyki Yonelle chodzą za mną już od pewnego czasu, ale obawiałam się utopienia większej kwoty pieniędzy w czymś, co nie do końca mi odpowiada. Dzięki miniaturkom będę mogła zapoznać się z działaniem wybranych produktów i podjąć decyzję o zakupie pełnowymiarowych specyfików.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W końcu ktoś z naszego podwórka o tym pomyślał, kosmetyki azjatyckie mają wiele różnych pojemności, i to bardzo mi się podobało. Mam nadzieję, że więcej drogich marek wypuści miniatury. Dobry krem się obroni i z chęcią sięga się po pełnowymiarowe opakowanie.

      Usuń
  4. Właśnie ten kremik najbardziej mi przypasował. Co prawda zmierzyłam się z próbkami, ale wchłaniał się błyskawicznie, a że jest wydajny to starczyło mi tego kremu na parę aplikacji, i nie podrażnił nic, a nic. Następna będzie miniaturka i wtedy zobaczymy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miniaturlki serdecznie polecam :) Higieniczne opakowanie, dobra pojemność - bezpieczne użytkowanie :)

      Usuń
  5. A ja tak przy okazji zapytam.. Angel, gdzie można znaleźć takie ładne rozpiski danych składników? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jak nauczyć się tak ładnie czytać składy? :D Gdzie szukać porad? :D

      Usuń
    2. Czytanie fachowej literatury pomaga :)

      Usuń
  6. Lubię kosmetyki z witaminą C ;) A w ogóle wiele dobrego słyszałam o firmie, fajnie, że jest taki boom na polskie firmy, warto je wspierać, bo zdecydowanie nie odbiegają jakością od tych znanych zagranicznych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, moja skóra wyraźnie dobrze się z nią czuje choć trzeba uważać na słońe... coraz więcej POLSKICH firm wartych jest polecenia. Robią wyśmienite produkty które mogą syskać uznanie nie tylko polskich konsumentów...

      Usuń
  7. bardzo się polubiłem z tymi kosmetykami :) a krem na szyję i dekolt po prostu poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Czytałam już na kilku blogach bardzo pozytywne recenzje o Yonelle ale ja mam teraz taką "fazę" na kosmetyki ILUA, że kupowanie kremów w perfumeriach przestało mi sprawiać przyjemność...Nie kwestionuję skuteczności działania ale nadal powala mnie otwieranie paczek z produktami ILUA :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozwolę sobie zacytować fragment Twojego komentarza przy kolejnej recenzji ILUA :D Nic dodać, nic ująć :D

      Usuń
  9. Znam Yonelle,wspaniałe kosmetyki o pięknym zapachu i co najważniejsze nasza cudowna polska firma na najwyższym światowym poziomie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Polubiłam pielęgnację marki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jestem pod wrażeniem składu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Kruca, że też jeszcze nie używałam tego kremiku:) Skusiłaś mnie Aniołku:)

    OdpowiedzUsuń
  13. świetnie rozpracowałaś skład, chętnie nabędę wersję mini i sama sprawdzę :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze od Was dodają ENERGII :) Dzięki