czwartek, 18 kwietnia 2013

Erboristeria Magentina, Olio Delle Fate magiczny olejek wróżek

Witam cieplutko :)

Na wstępie muszę Wam powiedzieć, że mój zaginiony HIBISKUS chyba się odnalazł,
jak dostanę to na piśmie, dam Wam znać :)

A dziś o kosmetyku grzesznym wielce, pobudzającym umysł... i ciało...


Na naszym runku, wydawać by się mogło, mamy każdy możliwy olejek
w zasięgu ręki, ewentualnie myszki, jak kto woli…
Jest jednak na świecie taki, którego jeszcze nie mamy, a szkoda…

To olejek wróżek, stworzony specjalnie z myślą o kobietach.
Przeznaczony do masażu, pomaga zwalczać cellulit, uwalnia od limfatycznych zastojów,
łagodzi zespół napięcia przedmiesiączkowego, wszystko za sprawą odpowiednio
dobranych olejków połączonych z mocnym, syntetycznym zapachem.



Olejek działa też na czwartą czakrę, która urzeczywistnia miłość, zrozumienie, harmonię,
wrażliwość, uzdrowienie czy pojednanie.
Ze względu na swe środkowe położenie wśród czakramów, uważana jest za centralny punkt ludzkiej energii. Jest symbolem równowagi istniejącej we wszechświecie.

Produkt, który jednocześnie uzdrawia duszę i ciało?
Brzmi bajkowo… ale każda kobieta wymasowana tym olejkiem
przyzna, że właśnie obudziła się w niej wróżka, która może wszystko…



Olejek bardzo łatwo wnika w skórę, niemal do sucha,
jednak masaż nie sprawia problemów, dłonie suną gładko po ciele.
Pamiętajmy, że masaż wykonujemy w stronę serca.

Skóra nasączona olejkiem pachnie długo i namiętnie,
bo zapach moi Drodzy jest tu nie do opisania, 1000% pewnej siebie,
seksownej kobiety, dla której Świat to wyzwanie…


Połączenie jaśminu, ylang ylang, cytryny, cynamonu i olejku z drzewa
pomarańczowego w winogronowej bazie zaprawionego lilią, fiołkami i konwalią,
tego nie można sobie wyobrazić, to trzeba poczuć na własnym ciele.


Ze względu na wysoko położone substancje zapachowe lepiej używać
zgodnie z przeznaczeniem, czyli tylko do masażu ciała.

Jeśli kiedyś spotkacie go na swojej drodze, nie wahajcie się i weźcie ze sobą.

Do kupienia TUTAJ.


Co doprowadza zmysły do harmonii?

1. Vitis Vinifera Seed Oil -  olej z pestek winogron, bogaty w flawonoidy i silne antyoksydanty, jak również kwas linolenowy. Działa regenerująco i oczyszczająco, polecany
dla każdego rodzaju cery. Częściej stosowany jako składnik aktywny.

2. Glycine Soja Oil - olej sojowy, tani w pozyskiwaniu, łagodny. Stosowany
w kosmetyce jako olej bazowy.

3. Prunus Amygdalus Dulcis Oil - olej otrzymywany z dojrzałych nasion słodkiego migdałowca. Sprawia, że skóra staje się odżywiona i miękka. Ma lekko żółty kolor
i orzechowy smak.
Migdał zawiera 80% kwasu olejowego (oleinowego), 15% kwasu linolowego, 3-5% kwasu palmitynowego, 20% białka, składniki mineralne takie jak: potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez, witaminy: E, PP, z grupy B.
Natłuszcza, nawilża, chroni. Nie jest odporny na światło, więc należy trzymać go
w ciemnym miejscu.

4. Sesamum Indicum Oil -  olej sezamowy, przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny faktor ochronny przed słońcem ok. 3-4),
w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Reguluje pracę gruczołów łojowych, działa oczyszczająco, odtruwająco i rozgrzewająco.

5. Limonene - składnik kompozycji zapachowej. Zapach skórki cytrynowej.

6. Citrus Aurantium Dulcis Oil - olejek ze słodkiej pomarańczy. Jest to bogate źródłem witaminy C, A i B a także wielu substancji odżywczych pochodzenia roślinnego, flawonoidów
i enzymów. Delikatnie zwęża pory. Zapobiega powstawaniu zaskórników. Enzymy nadają skórze promienny wygląd, wyciąg stymuluje też produkcję kolagenu.

7. Alpha Isomethyl Ionone - bezbarwny lub lekko słomkowy płyn, substancja zapachowa, może wywołać alergię.

8. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde - syntetyczny zapach, łagodny zapach kwiatowy, liliowy, fiołkowy.

9. Hydroxycitronellol - hydroksycytronellal, substancja zapachowa imitująca zapach konwalii, stosowany często może uczulać.

10. Parfum - substancje zapachowe.

11. Jasminum Officinale Oil - olejek lawendowy, zawarte w olejku terpeny odwracalnie zmieniają strukturę warstwy rogowej naskórka, co wpływa na zwiększenie jej przepuszczalności, a w konsekwencji do przenikania przez nią substancji czynnych zawartych
w kosmetyku. stosowany jest również w leczeniu stanów zapalnych skóry, owrzodzeń, ran
i oparzeń. W przypadku oparzeń słonecznych ulgę przynosi chłodna kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego. Olejek ten stosuje się również w leczeniu egzemy, trądziku, rozstępów skórnych, opryszczki wirusowej. Pomocny jest również w przypadku łupieżu suchego, wypadania włosów, łysienia, starzenia się skóry, nadmiernej potliwości, potówek, infekcji grzybiczych oraz łuszczycy. Główne składniki olejku – linalol i octan linalolu – są szybko wchłaniane przez skórę po miejscowej aplikacji w czasie masażu aromaterapeutycznego
i osiągają maksymalne stężenie w osoczu krwi po około 19 minutach. Powodują sedację ośrodkowego układu nerwowego, dlatego lawenda jest składnikiem wielu preparatów ułatwiających zasypianie.

12. Cananga Odorata Oil - jagodzin wonny (Ylang Ylang), olejek ylangowy (ilangowy) odnalazł zastosowanie przede wszystkim w produkcji perfum. Posiada on także właściwości lecznicze – obniża ciśnienie krwi, działa uspokajająco i zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów. Wykorzystuje się go także w mieszankach aromaterapeutycznych  do masażu i kąpieli
w stanach depresji, napięcia nerwowego, lękach, zapaleniu jelit i zaburzeniach krążenia.

13. Citrus Medica Limonum Oil - olejek z cytryny jest naturalnym środkiem ściągającym
i antyseptycznym – właściwości te sprawiają, iż bije rekordy popularności jako składnik produktów kosmetycznych. Szczególnie polecany jest do skóry tłustej
i problematycznej – rozjaśnia przebarwienia, ściąga pory oraz złuszcza martwy naskórek.
Jego właściwości antybakteryjne pomagają w walce z trądzikiem i wypryskami.
Poprawia koloryt cery, nadając jej promienny wygląd.

14. Cinnamomum Zeilanicum Oil - olejek cynamonowy z kory pozyskiwany z cynamonowca cejlońskiego (Cinnamonum zeylanicum). Olejek cynamonowy jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyseptyków. Ma silne właściwości rozgrzewające i ściągające oraz jest cennym składnikiem preparatów przeciwreumatycznych i na kurzajki. Dopuszczalna ilość w preparacie przewidzianym na skórę to 1% ze względu na silne działanie drażniące.

15. Rosa Centyfolia Oil - olej z płatków stulistnej róży z Maroka, substancja aktywna. Olej ten wykazuje działanie gojące, antybakteryjne, wzmacnia barierę lipidową skóry, poprawia stopień nawilżenia, niweluje stany zapalne i normalizuje metabolizm skóry (kwas linolowy jest wbudowywany w struktury błony komórkowej oraz wykorzystywany do produkcji prawidłowo zbudowanych ceramidów). Zastosowanie kwasu linolowego na cerę tłustą i trądzikową powoduje regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników.

16. Citrus Aurantium Amara Oil - olejek eteryczny otrzymywany z liści drzewa pomarańczowego. Posiada właściwości przeciwzapalne, ściągające, normalizujące oraz tonizujące. Relaksuje, równoważy i stwarza spokój wewnętrzny. Ma także korzyści wpływające na psychikę; jest znany z poprawiania intuicji i zdolności szybkiego myślenia. Zdrowotne korzyści obejmują uśmierzanie bólu migrenowego, łagodzenie depresji, pielęgnację tłustej skóry.

17. Cinnamyl Alcohol - alkohol cynamonowy, substancja zapachowa, alergizująca.

18. Citronellol - składnik kompozycji zapachowej.

19. Hexyl Cinnamal – gliceryna, substancja pochodzenia chemicznego, używana jako substancja zapachowa. Może wywoływać alergię.

20. Benzyl Salicylate - substancja występuje w postaci bezbarwnej do jasnożółtej cieczy o balsamicznym, słodkim, kwiatowym zapachu. W kosmetykach stosowana jako substancja zapachowa lub środek absorbujący promienie słoneczne (UVB), składnik
o działaniu lekko znieczulającym.

21. Coumarin - składnik kompozycji zapachowej, znajdujący się na liście potencjalnych alergenów.

22. Geraniol - składnik kompozycji zapachowej. Może uczulać.

23. Butylphenyl Methylpropional - składnik kompozycji zapachowej.

24. Rosmarinus Officinalis Extract - wyciąg ekstrakt z liści rozmarynu zawiera flawonoidy, olejki eteryczne, gorycze, alkaloidy, fitosterole, garbniki, kwasy fenolowe, saponiny. Rozmaryn jest sprawdzonym środkiem do pielęgnacji skóry i włosów.  Wyciągu z ziela używa się do płukania włosów i nacierania skóry głowy w przypadku słabych włosów z tendencją do wypadania oraz przy łysieniu. Wyciąg z liści rozmarynu stymuluje wzrost włosów.  Przywraca kolor zszarzałym włosom.

25. Canola Oil - specjalna odmiana oleju rzepakowego stosowana w kosmetykach naturalnych. Zawiera kwas oleinowy. Emolient tworzący film na skórze zapobiegający utracie wody. Działa kojąco, przeciwzapalnie i ochronnie.


19 komentarzy:

  1. Dobra, ale czy ten olejek robi coś więcej poza pozostawianiem na ciele ładnego zapachu :D:D? Zauważyłaś jakiś wpływ na cellulit czy napięcie przedmiesiączkowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O ile można to określić w ogóle :) ale na pewno zmienia podejście do świata, po kąpieli i nałożeniu go na ciało można powiedzieć... jest się mniej wściekłym czy rozdrażnionym niż przed :) To też kwestia zapachu, który podbudowuje pewność siebie...

      Usuń
    2. Czyli działa na zasadzie aromaterapii :). Ciekawy. Jak ktoś się będzie wybierał do Włoch, to może go pomolestuję :)

      Usuń
    3. Dokładnie :) Nie mniej jednak gdybym tak miała kilka butelek i robiła regularny masaż ud, śmiem twierdzić, że cellulit byłby mniejszy :)

      Usuń
  2. O prosze a myslalam ze tylko ja pobudzam czakramy:P olejek wyglada fajnie, jednak ja czekam na tego Hibiskusa:P

    OdpowiedzUsuń
  3. Olejek olejkiem, ale jakie fikuśne ma opakowanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sama buteleczka jest idealna pod własne mieszaniny olejków, dziubek świetnie aplikuje oleje na skórę głowy :)

      Usuń
  4. U mnie to nawet nie musiałby nic robic, byle by utrzymał dobre nawilżenie skóry i upajał zapachem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja Ci go chyba wysyłałam w jakiejś próbce :)

      Usuń
    2. Tak :) Pamiętam olejek wróżkowy w jednej z paczek :)

      Usuń
  5. jeśli ładnie pachnie, to już wystarczający argument za użyciem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Już sam opis skłania do zakupu. Wogóle fajna nazwa - olejek wróżek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie ma zadanie, budzić wróżkę (tudzież boginię) w każdej z nas :)

      Usuń

Komentarze od Was dodają ENERGII :) Dzięki